Alles over dieren

Lees hier meer over verschillende onderwerpen over uw huisdier

Gezelschapsdieren 

Honden

Honden

Katten

Katten

Fretten

Fretten

Konijnen

Konijnen

Cavia

Cavia's

Hamsters

Hamsters

Gerbils

Gerbils

Muizen

Muizen

Ratten

Ratten

Chinchilla

Chinchilla's

Vissen

Vissen

Vogels

Vogels

Reptielen

Reptielen

 

JuniorFit

Bent u sinds kort de trotse eigenaar van een pup? Natuurlijk wilt u dan dat uw pup zo gezond mogelijk opgroeit. De dierenarts biedt speciaal voor opgroeiende pup het Royal Canin groeibegeleidingsprogramma. Samen met de dierenarts kunt u uw pup begeleiden door de belangrijkste periode in zijn leven, de groeiperiode.

In overleg met de dierenarts bezoekt u samen met uw opgroeiende pup een aantal keer de praktijk. Tijdens een bezoek wordt gekeken hoe snel uw pup groeit en of hij zich goed ontwikkeld. Daarnaast krijgt u adviezen over belangrijke zaken zoals de voeding, ontwormen, inenten en ook over de verzorging van de vacht, de nagels en het gebit.

Voeding speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van uw pup in. Een goede evenwichtige voeding zorgt ervoor dat uw opgroeiende pup alle benodigde voedingstoffen die hij nodig heeft binnen krijgt. De dierenarts geeft u graag advies over de meest geschikte voeding voor uw pup.

Geef uw pup een gezonde start en vraag bij onze kliniek naar het groeibegeleidingsprogramma van Royal Canin!

SlimFit

Het SlimFit programma is het gewichtsverliesprogramma van Royal Canin. Het programma is gebaseerd op de methode die door diëtisten wordt gebruikt bij de behandeling en preventie van overgewicht bij de mens. Hierbij staan een persoonlijke begeleiding en het tot stand brengen van een blijvende gedragsverandering ten aanzien van voeding en beweging centraal. In lijn met de humane diëtetiek is de SlimFit methode gebaseerd op drie uitgangspunten:

  • Aanpassen van de voeding (energieopname, manier van voeden)
  • Verhogen van de hoeveelheid lichaamsbeweging
  • Veranderen van de manier van omgaan met het dier (gedrag/levenswijze, leefomgeving)

De methode richt zich dus niet alleen op het aanpassen van de voeding, maar daarnaast ook op voorlichting aan en begeleiding van u en andere gezinsleden. De combinatie van een verminderde energieopname, meer beweging én gedragsaanpassing zorgen voor een succesvol en blijvend resultaat: het behalen én behouden van een gezond gewicht en een goede conditie.

Dit gezonde gewicht wordt het ideale gewicht genoemd en is het uiteindelijke doel van het SlimFit programma. Een dier met een Ideaal gewicht heeft een langere levensverwachting en een betere kwaliteit van leven. Het Ideale gewicht wordt voor ieder dier individueel bepaald door de dierenarts of assistent(e).

Is uw hond  of kat te zwaar? Vraag bij onze kliniek naar het SlimFit programma van Royal Canin en start vandaag nog!