Stad & Land Amstelveen

Dierenartsenpraktijk Ouderkerkerlaan wordt Stad & Land Dierenklinieken Amstelveen

Dierenartsen Paula de Jong en Marco van Delden; samen met hun assistentes staan ze al jaren klaar voor de gezondheid van de Amstelveense gezelschapsdieren. De praktijk is gevestigd in het oude centrum aan de Dorpsstraat op de hoek van de Amsterdamseweg en de Burg. A. Colijnweg. De naam refereert nog aan de locatie waar de praktijk jaren was gevestigd.

Voor Paula en Marco, allebei jong van geest én lijf en leden, was toch het moment aangebroken om na te denken over de hun toekomst en die van de praktijk. “We hebben allebei zin om te blijven werken, maar willen wel de mogelijkheid hebben om langzaam af te bouwen en de volgende generatie voor te bereiden en op te leiden” aldus Paula. Marco beaamt dit: “Ik ga nog altijd met heel veel plezier naar de praktijk en geniet van het contact met onze klanten en hun dieren, maar de toenemende bijkomende verplichtingen, daar wil ik wel van af”.

Het contact met De naburige praktijk van Stad & Land Dierenklinieken aan de Maarten Lutherweg (voorheen Dierenartsenpraktijk Mentink) was snel gelegd en de gesprekken met collega-dierenarts en eigenaar Cor de Vries verliepen positief.

“Het concept van Stad & Land sluit helemaal bij ons aan” volgens Paula. Het is een samenwerkingsverband van een tiental klinieken in Noord-Holland waarbij alle praktijken zelfstandig blijven en de medewerkers zich puur kunnen richten op het vak en de centrale organisatie achter Stad & Land de administratieve taken overneemt en uitvoert. “Ook inkoop, roostering, huisvesting en financiële zaken vallen daaronder” vult Marco aan.

Zo op het eerste gezicht zal er niet veel veranderen. Een ander bord en een andere naam, maar dezelfde assistentes en dierenartsen die voor u klaar staan.

Wat wel verandert is dat Stad & Land een eigen spoeddienst heeft. Buiten openingsuren is altijd een dierenarts beschikbaar voor spoedeisende hulp. De grote kliniek aan de Tom Schreursweg in Amsterdam staat klaar voor alle klanten, uiteraard ook voor de Amstelveense baasjes. “Het is daar een echt ziekenhuis” zegt Paula. Groot, mooi en van alle apparatuur voorzien om 24 uur per dag, 7 dagen per week de juiste zorg te bieden.

Nog een voordeel van aansluiten is dat tal van expertises in huis worden gehaald. Denk daarbij aan orthopedie, endoscopie, laboratoriumonderzoeken etc. Voor eigenaren een fijn gevoel om altijd binnen de groep terecht te kunnen voor zorg, onderzoek en behandeling.  Het samenwerken krijgt al vorm aangezien er binnen de praktijken van Stad & Land in Amstelveen al taken en specialismen worden verdeeld. Dat kan betekenen dat klanten soms intern worden doorgestuurd.

Binnen Stad & Land wordt veel aan nascholing van alle medewerkers gedaan. “Niet alleen extern, maar door de grote groep van meer dan 20 dierenartsen, elk met zijn of haar eigen aandachtsgebieden, houden we elkaar op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak” aldus Cor. Een mix van oud en jong biedt veel voordelen. Ervaring in combinatie met de nieuwste inzichten geeft een prettige werksfeer die de kwaliteit ten goede komt.

Afspraak maken? Klik hier