Inschrijven Afspraak maken Spoed

Seniorencheck bij honden en katten

Waarom een seniorencheck?

Onze oudere huisdieren hebben meer kans op gezondheidsproblemen, maar zijn er goed in om symptomen hiervan te verbergen. Hierdoor vallen sommige aandoeningen pas op in een later stadium van de ziekte. Het nadeel hiervan is, dat we deze senioren soms pas laat kunnen behandelen, waardoor er al veel (soms onomkeerbare) schade aangericht kan zijn. Door ziektes in een vroeg stadium op te sporen kunnen we uw huisdier vaak een langer, kwalitatief goed leven geven.

Wanneer een senior?

Bij katten spreken van een senior als ze ouder zijn dan 8 jaar. Bij honden hangt het ook van de grootte van de hond af. De grootte rassen (>25 kg) zien we als senior als ze boven de 6 jaar zijn, de kleine rassen (<10 kg) vanaf 8 jaar.

Wat houdt een seniorencheck in?

Bij een seniorencheck vragen we u een vragenlijst in te vullen om ons een goed overzicht te geven van mogelijke extra aandachtspunten tijdens het consult. Daarnaast vragen we u om thuis urine op te vangen, zodat we een uitgebreid urineonderzoek kunnen uitvoeren (waarbij we extra aandacht hebben voor de concentratie van de urine en eventueel eiwitverlies in de urine in verband met beginnende nierproblemen). Vervolgens voeren we tijdens het consult een zorgvuldig lichamelijk onderzoek uit bij uw dier en nemen we wat bloed af om nierwaarden, leverwaardes, bloedsuiker en bij katten ook het schildklierhormoon te controleren.

Al deze onderzoeken zijn van belang bij het opsporen van mogelijke ouderdomskwalen, zoals bijvoorbeeld verminderde nierfunctie, hartkwalen, gewrichtsproblemen en gebitsklachten.

Maak een afspraak

Voor een seniorencheck van uw huisdier maakt u een speciale afspraak bij een van onze dierenartsen. Dat kunt u snel regelen via onderstaand digitale afsprakenformulier. Bij bevestiging zullen we u vragen met het huisdier goed voorbereid op het consult te komen aan de hand van een vragenformulier.

Afspraak maken

Kunnen wij u helpen?

Aanhef *

Direct contact

Met onze brede spreiding in Noord-Holland van dierenklinieken en dierenzieken-
huizen
 is er altijd een dierenarts bij u in de buurt. U vindt bij ons alle zorg onder één dak.

Online inschrijven Afspraak maken

Corona protocol Stad & Land Dierenklinieken

Stad & Land Dierenklinieken blijft bereikbaar en is op afspraak open. Wij nemen wel verscherpte maatregelen in acht i.v.m. het coronavirus.

Bekijk maatregelen

contact