Inschrijven Afspraak maken Spoed

Castratie (sterilisatie)

Uw hond, kat of konijn laten castreren

Castratie is het verwijderen van eierstokken of testikels. Bij vrouwelijke dieren wordt castratie vaak ten onrechte sterilisatie genoemd. Bij sterilisatie worden echter alleen de eileiders of zaadleiders  doorgeknipt en niet verwijderd zoals bij castratie.

Waarom castreren?

Dieren worden gecastreerd om dracht, loopsheid en ziektes en aandoeningen te voorkomen. Bijkomende redenen zijn hinderlijk gedrag, zoals het ‘sproeien’ van katers en agressie bij reuen.  

De operatie

De operatie gebeurt onder algehele narcose. Wij voeren op locaties Amsterdam en Alkmaar ook laparoscopische castraties uit; castratie door middel van een kijkoperatie.

Welke dieren castreren wij?

Dieren die wij regelmatig castreren zijn honden, katten en konijnen. Het moment vanaf wanneer de castratie kan worden gedaan, is afhankelijk van de diersoort en het geslacht.

Kosten castratie

Bij Stad & Land Dierenklinieken bent u verzekerd van de beste behandeling met een open en eerlijke prijsstelling. Wij verlenen pas zorg, nadat u duidelijk geïnformeerd bent over de werkwijze, behandeling en kosten.

Afspraak maken Online inschrijven

Kunnen wij u helpen?

Aanhef *

Direct contact

Met onze brede spreiding in Noord-Holland van dierenklinieken en dierenzieken-
huizen
 is er altijd een dierenarts bij u in de buurt. U vindt bij ons alle zorg onder één dak.

Online inschrijven Afspraak maken

Corona protocol Stad & Land Dierenklinieken

Stad & Land Dierenklinieken blijft bereikbaar en is op afspraak open. Wij nemen wel verscherpte maatregelen in acht i.v.m. het coronavirus.

Bekijk maatregelen

contact