Inschrijven Afspraak maken Spoed

Veel gestelde vragen

Vragen over de gezondheid van uw dier? Wij adviseren met liefde!

 • Is dierengeneeskundige hulp duur?
  Dierenklinieken en -ziekenhuizen hebben de reputatie dat dierengeneeskunde onnodig duur is. Van dat stigma willen we af. Daarom bieden wij transparantie in onze prijzen.
 • Wat kost een behandeling?
  Dankzij specialisten aan huis kunnen wij zorg vaak goedkoper aanbieden. We geven vooraf altijd een prijsindicatie. Bij wijzigingen door eventuele complicaties tijdens een behandeling bellen we altijd de eigenaren. Bekijk onze prijslijst voor de prijzen per behandeling.
 • Ik kan de behandeling niet betalen, wat nu?
  In specifieke gevallen bieden wij maatwerk. Vraag ernaar bij uw dierenarts.
 • Zijn jullie ’s avonds en in het weekend ook bereikbaar?
  Jazeker, we zijn altijd bereikbaar. Wij bieden eerste- en tweedelijns hulp 24/7 aan. Spoedgeval? Bel in Alkmaar e.o. 072 - 511 21 33, in Hoorn e.o. 0229 – 21 31 31 en in Amsterdam e.o. 020 – 585 40 70.
 • Krijg ik altijd een dierenarts aan de lijn?
  Als u ’s avonds belt met een spoedgeval krijg u altijd een dierenarts aan de telefoon die u direct voorziet van advies. Overdag zal de assistente uw gesprek aannemen.
 • Mijn praktijk is overgenomen door Stad & Land, krijg ik nu een andere dierenarts?
  Nee, we streven ernaar alle medewerkers over te nemen op de vestiging waar zij werken. Zo houdt u uw vertrouwde dierenarts en assistentes. 
 • Verwijzen jullie dieren door voor operaties en spoedhulp?
  Omdat wij experts op bijna alle gebieden binnen de dierengeneeskundige zorg in huis hebben kunnen wij veel hulp zelf aanbieden. Van behandelingen in de dierenkliniek tot operaties in het dierenziekenhuis. We verwijzen alleen door bij uitzonderlijke behandelingen die wij zelf niet uit kunnen voeren.
 • Mijn dier is ziek, moet ik wel of niet laten behandelen?
  Ethiek is in de dierengezondheidsbranche heel belangrijk. Is een verlamde hond in een kar zielig? Is chemotherapie bij een kat onwenselijk? Wij discussiëren regelmatig over dit soort onderwerpen. In onze optiek moet een dier ook echt dier kunnen zijn. Komt u gerust langs in onze kliniek, wij geven u graag eerlijk advies.
 • Voeren jullie euthanasie uit zonder medische reden?
  Uw dier laten inslapen is een gevoelig onderwerp. Euthanasie bij dieren zonder aanwijsbare reden doen wij uit ethische overwegingen niet. Wij adviseren graag over de zin van doorgaan of stoppen met een behandeling. Maak hiervoor een afspraak met een van onze dierenartsen.

Afspraak maken Online inschrijven

Kunnen wij u helpen?

Aanhef *

Direct contact

Met onze brede spreiding in Noord-Holland van dierenklinieken en dierenzieken-
huizen
 is er altijd een dierenarts bij u in de buurt. U vindt bij ons alle zorg onder één dak.

Online inschrijven Afspraak maken

contact