Lente: pas op voor teken!

De lente staat weer voor de deur en met de temperaturen die omhoog gaan, krijgen we ook meer last van de vlooien en teken. Ondanks dat deze ook de afgelopen maanden al voor overlast gezorgd kunnen hebben, zullen we ze nu steeds vaker zien: het tekenseizoen is begonnen!

Vlooien & teken, niet voor de poes

Zowel vlooien als teken kunnen voor irritatie zorgen. Van teken weten we dat deze ook andere ziektes kunnen overbrengen. De meest voorkomende ziekte die in Nederland gezien wordt als gevolg van een tekenbeet is de ziekte van Lyme. Deze wordt veroorzaakt door een bacterie (Borrelia) en kan mens, maar ook onze huisdieren ziek maken.

Preventief behandelen voor de vakantie

In het buitenland kunnen ook andere 'teek overdraagbare aandoeningen' vaker voorkomen dan bij ons. Let er dus op als u met uw dier naar het buitenland gaat. Ook bij teken geldt: voorkomen is beter dan genezen en we adviseren dan ook om preventief te gaan behandelen. Om overdracht van ziekteverwekkers via teken te voorkomen zijn er verschillende middelen beschikbaar, neem voor vragen of meer informatie over deze producten contact op met uw praktijk.

Toch gebeten?

Als uw dier toch gebeten is door een teek (of een andere parasiet) en de huid wordt rood of begint te irriteren, neem dan zeker contact op met één van onze klinieken.

Voorkomen is beter dan genezen

U ziet het, het zonnetje gaat schijnen en de bloemen beginnen te bloeien. De lente is hier en dat houdt in dat uw huisdier wel extra bescherming kan gebruiken. Heeft u hier hulp bij nodig? Geen probleem! Wij helpen u graag.

Maak een afspraak