Inschrijven Afspraak maken Spoed

Sterilisatie en castratie bij katten en honden

Ondanks alle beperkingen van de coronacrisis, heeft het voor sommige mensen en gezinnen ook iets moois gebracht. Veel nieuwe kittens en pups hebben een nieuw baasje gekregen. Echter, deze jonge dieren worden ook ouder en dat wil ook zeggen dat ze geslachtsrijp worden.  

Katten steriliseren/castreren we ongeveer vanaf een half jaar leeftijd. Bij teven van kleine rassen is het advies om voor de eerste loopsheid te steriliseren en teven van grotere rassen 3 maanden na de eerste loopsheid. In onze kliniek in Amsterdam en Alkmaar is er de mogelijkheid om een teef te steriliseren via een kijkoperatie (laparoscopisch). Via deze techniek is de operatie minder invasief voor uw hond. 

Voorkom gezondheids- en gedragsproblemen

Naast de preventie van nakomelingen, voorkomen we door vroegtijdig te castreren/steriliseren ook gezondheidsproblemen (denk aan baarmoederproblemen of melkkliertumoren) of gedragsproblemen (sproeien van katers, weglopen, ongewenst dominant gedrag). Wist u dat niet gecastreerde katers gemiddeld genomen minder lang leven dan gecastreerde katers? 

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

Er zijn dus genoeg redenen om uw nieuwe viervoeter te laten helpen. Wilt u hierover meer weten? Neem dan per mail of telefonisch contact op met een van onze klinieken. 

Kunnen wij u helpen?

Aanhef *

Direct contact

Met onze brede spreiding in Noord-Holland van dierenklinieken en dierenzieken-
huizen
 is er altijd een dierenarts bij u in de buurt. U vindt bij ons alle zorg onder één dak.

Online inschrijven Afspraak maken

Corona protocol Stad & Land Dierenklinieken

Stad & Land Dierenklinieken blijft bereikbaar en is op afspraak open. Wij nemen wel verscherpte maatregelen in acht i.v.m. het coronavirus.

Bekijk maatregelen

contact